Påsken på Jærmuseet

Skal du halda deg på Jæren i påska, eller får besøk som du gjerne vil ta med ut på noko gildt, har Jærmuseet fleire tilbod å velga mellom:

Vitenfabrikken

På Vitenfabrikken vil det kvar dag vera ulike show, aktiviteter og EGGstreme EGGsperiment som gjestene kan vera med på. Den nye magiske matematikkutstillinga på Abelloftet vil vera open og showet «Fysikkshow med høytrykk» engasjerar både store og små. I publikumsverkstaden vert verkstad der du kan lage nydelege påskeegg i leire, og rundt på huset vil Fabrikkarbeidarane ha EGGstreme EGGsperiment. Opent alle dagar utanom Langfredag og Påskeafta. Les meir om påskeferien på Vitenfabrikken.

Vitengarden

Påsken startar tradisjonen tru med ein av Vitengarden sine mest populære aktivitetsdagar gjennom året; Eggande aktivitetsdag 14. april. Her er det mange eggande aktivitetar. Elles i påsken vil utstillingane både ute og inne vera opne, det har kome kopplam til gards og det er muleg å mala påskeegg. Opent alle dagar utanom Langfredag og Påskeafta.

Tungenes fyr

Tungenes fyr har opent på sundagane i påsken. Området rundt eignar seg godt som eit turmål, med eit besøk innom fyret og ei velfortent kake i kafèen etterpå.