Påskeferien på Jærmuseet

Skal du halda deg på Jæren i påska, eller får besøk som du gjerne vil ta med ut på noko gildt, har Jærmuseet fleire tilbod å velga mellom:

Vitenfabrikken

På Vitenfabrikken vil det kvar dag vera ulike show, aktiviteter og eksperiment som gjestene kan vera med på. Det nye showet, «Fysikkshow med høytrykk» engasjerar både store og små. I publikumsverkstaden vert det elektronikkverkstad, i Planetariet får du bli med påskeharen på ein spennande reise og elles kan du få laga både ein sprudlande påskebrus og gå på jakt etter haren Nicola Tesla. Les meir om påskeferien på Vitenfabrikken.

Vitengarden

Påsken startar tradisjonen tru med ein av Vitengarden sine mest populære aktivitetsdagar gjennom året; Eggande aktivitetsdag 25. april. Her er det mange eggande aktivitetar, i tillegg til at du kan bli med pedagogane og sjå når dei slaktar ein kylling. Elles er det sesongopning av utandørsutstillinga SNU, og det er gøymt over 50 påskeegg som du kan gå på jakt etter. Elles i påsken vil utstillingane både ute og inne vera opne, det kjem kopplam til gards og det er muleg å mala påskeegg. Les meir om vinterferien på Vitengarden.

Tungenes fyr

Tungenes fyr har opent på sundagar og heilagdagar i påsken. Området rundt eignar seg godt som eit turmål, med eit besøk innom fyret og ei velfortent kake i kafèen etterpå.