Haustferien på Jærmuseet

Skal du feriere på Jæren i haustferien eller bur du her og får besøk som du gjerne vil ta med ut på noko gildt, har Jærmuseet fleire tilbod å velga mellom. Vitenfabrikken, Vitengarden og Garborgsenteret har ope med eit rikt aktivitetsprogram:

Vitenfabrikken

På Vitenfabrikken vil det kvar dag vera ulike show, aktivitetar og eksperiment som gjestene kan vera med på. Showet, «Fysikkshow med høy(t)trykk» engasjerar både store og små. I publikumsverkstaden får heile familien vera med på detektivverkstad. Pokalen vår er borte vekk og nå må spor sikrast, og tjuven oppsporast! Og så må du få med deg den nye utstillinga Øglænd i 150 som viser den rike industrihistoria til bedrifta Jonas Øglænd sidan firmaet vart starta for 150 år sidan. For dei over 13 år, er det kurs og drop-in på MakerSpace. Les meir om haustferien på Vitenfabrikken. Vitenfabrikken har opent alle dagar.

Vitengarden

På Vitengarden er det aktivitetar både inne og ute, så her kan ein kosa seg i allslags vèr. Årets haustferie har blitt via til sauen. Dyret som er høgdt verdsett av bøndene som ofte seier «me lever av kua men for sauen». Måndag til fredag kl. 12 kan du få sjå saueklypping, studere og sortera ulla. Viss kosebamsen er med til gards, kan den få sitt eige øyremerke. Sjå her for programmet i haustferien. Opent alle dagar utanom laurdag.

Garborgsenteret

Torsdag 4. oktober opna Garborgsenteret utstillinga «Seks millionar sting». Dette er ei broderiutstilling som viser samtidsbroderi og redesign, kombinert med tradisjonelt broderi. Det er kunstaren Janne Robberstad sine broderi som vert stilt ut. I tillegg har Garborgsenteret fått lånt fleire broderi frå privatpersonar. I haustferien er det gratis inngang, og Time bibliotek som er samlokalisert med Garborgsenteret, har aktivitet for barna kvar dag klokka 12. Les meir om utstillinga på Garborgsenteret.