Haustferien på Jærmuseet

Skal du feriere på Jæren i haustferien eller bur du her og får besøk som du gjerne vil ta med ut på noko gildt, har Jærmuseet fleire tilbod å velga mellom. Vitenfabrikken, Vitengarden og Garborgsenteret har ope med eit rikt aktivitetsprogram:

Vitenfabrikken

På Vitenfabrikken vil det kvar dag vera ulike show, aktivitetar og eksperiment som gjestene kan vera med på. Nyheita for haustferien er vårt nye område med rutsjebane, domino og kulebanar. Kor lange dominorekker klare du lage? Og kor lang blir kulebanen din? Showet, «Fysikkshow med høy(t)trykk» engasjerer både store og små. I publikumsverkstaden er det familieverkstad med 3D-printing. På Abelloftet er det mange magiske matematikkeksperiment, og så må du få med deg utstillinga Øglænd i 150 som viser den rike industrihistoria til bedrifta Jonas Øglænd.  Vil barna utforske heime, har butikken alt dei treng av eksperimentbøker og sett, labbfrakker og utstyr som høyrer til. Det er ope kvar dag på Vitenfabrikken. Les meir om programmet i haustferien.

Vitengarden

På Vitengarden er det aktivitetar både inne og ute, så her kan ein kosa seg i allslags vèr. På garden er dyra klare for eit besøk, og på løa er det masse høy å hoppa i. I tillegg til alle dei faste aktivitetane, vil det kvar dag vera muleg å bli med ned i åkeren og ta opp poteter, eller bli med på ein publikumsaktivitet inne. Vitengarden har ope alle dagar utanom laurdag.  Sjå her for programmet i haustferien.

Garborgsenteret

I haustferien er det gratis inngang for barn måndag til fredag, og det vert forteljingsstund i utstillinga kvar dag kl. 11.00. Les meir om haustferien på Garborgsenteret.