Haustferien på Jærmuseet

Skal du feriere på Jæren i haustferien eller bur du her og får besøk som du gjerne vil ta med ut på noko gildt, har Jærmuseet fleire tilbod å velga mellom. Vitenfabrikken, Vitengarden og Garborgsenteret har ope med eit rikt aktivitetsprogram:

Vitenfabrikken

På Vitenfabrikken vil det kvar dag vera ulike show, aktivitetar og eksperiment som gjestene kan vera med på. Showet, «Fysikkshow med høy(t)trykk» engasjerer både store og små. I publikumsverkstaden er det familieverkstad med ulike aktivitetar, og du kan bli med på ei eiga løype med hjernetrim. På Abelloftet er det mange magiske matematikkeksperiment, og så må du få med deg utstillinga Øglænd i 150 som viser den rike industrihistoria til bedrifta Jonas Øglænd.  Vil barna utforske heime, har butikken alt dei treng av eksperimentbøker og sett, labbfrakker og utstyr som høyrer til. Det er ope kvar dag på Vitenfabrikken. Les meir om programmet i haustferien.

Vitengarden

På Vitengarden er det aktivitetar både inne og ute, så her kan ein kosa seg i allslags vèr. Tema for haustferien er sukker. Kva er sukker? Og kva inneheld det? Du kan lage karamell og is med flytande nitrogen. På garden er dyra klare for eit besøk, og på løa er det masse høy å hoppa i. Vitengarden har ope alle dagar utanom laurdag.  Sjå her for programmet i haustferien.

Garborgsenteret

I haustferien er det gratis inngang for barn måndag til fredag, og det vert eventyrstund kvar dag. I tillegg er det sjongleringskurs tysdag og skrivekurs onsdag. Les meir om haustferien på Garborgsenteret.

Flyhistorisk Museum Sola, Torpedoverkstedet og Tungenes fyr

Desse musea har ope sundagar kl. 12 – 16