Åpningshelg – ny utstilling

14. juni - 16. juni
Flyhistorisk Museum Sola, Sola Prestegårdsveg 170, Sola

Flyhistorisk Museum Sola har utvidet utstillingsarealet med ny utstillingshall. Nå er vi endelig klar til å åpne denne, samt resten av Flyhistorisk Museum Sola, for publikum.

Første åpingsdag for Flyhistorisk Museum Sola i 2024 blir fredag 14. juni. Vi har utvidet åpningstider denne helgen på grunn av Sola Airshow. Vi vet flere ønsker å besøke museet i forbindelse med at de allerede deltar på Sola Airshow. Åpningstidene den helga blir:

  • Fredag 14. juni kl. 17-20
  • Lørdag 15. juni kl. 14-20
  • Søndag 16. juni kl. 12-16

Utover dette er museet åpent tirsdag – søndag fra og med 23. juni til 11. august og søndager fra 18. august og ut november.

Utstillingen «Vi som fløy under den kalde krigen» er basert på en pågående doktorgradsavhandling av konservator NMF i Jærmuseet, Sondre B. Hvam, om norske militærflygerer under den kalde krigen. Utstillingen viser fly fra denne tidsperioden og historiene til åtte utvalgte militærflygere.

I forbindelse med at flere fly flytter over fra den gamle hangaren til nytt utstillingsbygg, har venneforeningen lagt ned et formidabelt arbeid i å rengjøre, flytte og klargjøre samtlige fly og helikoptre som vises på museet. Det er også installert nytt lys i eksisterende hanger. Publikum vil derfor oppleve hele museet i ny prakt – både eksisterende hangar, ny utstillingshall og utstillingen i Torpedoverkstedet.

Det er også bygget et nytt foajébygg som skal inneholde resepsjon, butikk, kafé og undervisningsrom. Dette bygget blir ikke klart til bruk før på et senere tidspunkt. Inngang til museet vil derfor inntil videre være i hangaren.