Sommaren på Jærmuseet

Skal du feriere på Jæren i sommar, eller bur du her og får besøk som du gjerne vil ta med ut på noko gildt, har Jærmuseet fleire tilbod å velga mellom. Alle museer er opne, med eit rikt aktivitetsprogram:

Vitenfabrikken

På Vitenfabrikken vil det kvar dag vera ulike show, aktiviteter og eksperiment som gjestene kan vera med på. Showet, «Fysikkshow med høy(t)ttrykk» engasjerar både store og små. I publikumsverkstaden vert det ulike aktivitetar kvar dag der store og små får vera med på eksperiment eller laga ting. Og så må du få med deg den nye utstillinga Øglænd i 150 som viser den rike industrihistoria til bedrifta Jonas Øglænd sidan firmaet vart starta for 150 år sidan. Les meir om sommaren på Vitenfabrikken. Vitenfabrikken har opent alle dagar utanom mandagar.

Vitengarden

På Vitengarden er det aktivitetar både inne og ute, så her kan ein kosa seg i allslags vèr. På kvardagane i juli er bondekona på garden og serverer tradisjonskost i heimehuset. Dyra vil gjerne ha besøk, og det er mykje høy i løpa til å hoppa i. Kvar veke vil det vera ulike eksperiment som publikum kan vera med på, og elles er utandørsutstillinga SNU med vatnaktivtetar, vindmaskin og jojo ekstra gilde å testa ut. Sjå her for vekeprogrammet i sommar på Vitengarden. Vitengarden har opent alle dagar utanom laurdagar.

Tungenes fyr

Tungenes fyr har opent alla dagar i sommar. Området rundt eignar seg godt som eit turmål, med eit besøk innom fyret og ei velfortent kake i kafèen etterpå. I juli kan du og få med deg kunstutstillinga «I balanse med». Tungenes fyr har pent alle dagar kl. 12 – 16.

Garborgsenteret, Garborgheimen og Knudaheio

Bli kjent med forfattarparet Arne og Hulda Garborg med eit besøk på eit eller alle dei tre Garborg-anlegga. På . Me oppmodar alle som er på musea til å bruka den digitale formidlinga via QR-scanning med telefonen: i Garborg-løypa får du sjå filmar og høyra opplesingar frå fleire av Arne Garborg sine verk. Her møter kulturen naturen. Du finn QR-kodane på skilt i og rundt Knudaheio, Garborgheimen og Time kyrkje. Knudaheio og Garborgheimen har opent alle dagar, Garborgsenteret har opent måndag – laurdag.

Flyhistorisk Museum Sola

Med ei imponerande samling med 35 sivilie fly, er Flyhistorisk museum på Sola verdt eit besøk. Opent tysdag – sundag.

Grødaland

På eit av dei best bevarte gardsanlegga i Rogaland, med sjøutsikt og Kongevegen like ved, er det fint å vera i sommar. Her kan du bli kjent med bygningane og folka som levde på garden. I tunet er det høns, kaninar og kopplam som gjerne vil ha besøk. Grødaland har opent kvar dag.