Flymuseet har sommeråpent!

Tilbakeblikk fra våren 2016. Besøksrekorder og høy aktivitet!

Søndag 19. juni avsluttet Flyhistorisk Museum Sola årets vårsesong med besøksrekord da over 2000 besøkende tok turen innom museet. Denne søndagen arrangerte Norsk Sportsvognklubb Rogaland sitt årlige sportsbiltreff på Sola Sjø i samarbeid med flymuseet. Som foregående år satte også årets Wings & Wheels ny rekord – både talt etter antall besøkende og antall utstilte sportsbiler. I år kunne vi telle hele 160 utstilte sportsbiler innenfor det avsperrede utstillingsområdet. Blant de mange blikkfangene stod blant annet 15 Ferrarier og fem Lamborghinier. Med flere dusin Porscher i sørenden av utstillingsområdet satt også arrangementets hovedsponsor i form av Porsche Center Stavanger sitt preg på arrangementet. Innimellom de mange sportsbilene var utvalgte fly fra museets samling utstilt. Tradisjonen tro ble de svære hangardørene i museets utstillingshangar åpnet på vidt gap så gjestene kunne vandre fritt rundt på det store arrangementsområdet som ganske snart ble fylt opp av de mange skuelystende. Vi lar bildene tale for seg selv:

Helgen forut for Wings & Wheels ble det satt en høyst imponerende besøksrekord på et relatert arrangement på Sola. Lørdag 11. juni arrangerte flymuseets venneforening og Sola Flystasjon Flyklubb sin årlige Flydag på Sola Flystasjon. Som Wings & Wheels er også Flydagen et årlig arrangement som bare blir større og større for hvert år. I år fant nesten 8000 besøkende veien til flystasjonen og flyshowet som kunne by på et forrykende flyshow med deltakelse fra fjernet og nært i det flotte sommerværet. Vi lar igjen bildene tale for seg selv (alle foto fra Flydagen er tatt av Eirik Østensjø):

Dersom du gikk glipp av disse to flotte arrangementene er det ingen grunn til å fortvile. Til neste år kommer det igjen til å bli både bilutstilling og flyshow på Sola Sjø og Sola Flystasjon. I mellomtiden kan vi anbefale et besøk i museumshangaren til Flyhistorisk Museum Sola. Foruten samtlige jetjagere det norske Luftforsvaret benyttet forut for dagens F-16 har museet en rekke klenodier fra andre verdenskrig og etterkrigstidens sivile luftfart.
Frem til søndag 14. august holder vi åpent tirsdag – søndag fra kl. 12:00 til 16:00.

Museets flysamling: