En reise til fortiden

29. august 2020 12:00 - 15:00
Limagarden, Ytre Lima, Ålgård
Gratis

Morten Kutchera er Norges eneste flintsmed! Lørdag 29. august kl 12-15 kommer han til Limagarden for å vise og fortelle om måter de lagde redskaper på i forhistorien. Vi ser også på ulike gjenstander på Limagarden og hvordan redskapene som ble brukt i landbruket har utviklet seg.

Visste du at filmen som nå går på norske kinoer, Tottori – sommeren vi var alene, brukte Limagarden som filmlokasjon? Gjør som Tottori og gå på oppdagelsesferd etter fornminner i Limaheia like ovenfor Limagarden. Her er det masse spennende å oppdage.

Barna kan også prøve seg på stylter og hesteskokasting i tunet.

Det vil også bli mulig å høre mer om arkeologiske funn som har blitt gjort så langt i år i forbindelse med registreringer og utgravninger langs nye E39, som går like forbi Limagarden.

Elever fra Gjesdal ungdomsskole selger lapper, saft og kaffi. Inntektene går til klassetur, betaling med Vipps.

Begrenset med parkeringsplasser, vi oppfordrer de som kan å gå fra Ålgård og over Limaheia.

Gratis inngang. Grunnet smittevern vil vi registrere alle gjester. Før opp navn og telefonnummer ved inngangen til hovedhuset.

Limagarden er en museumsgard som ligger like sør for Ålgård, og som i dag drives av Jærmuseet. Garden har bygninger frå 1800-1938, og ligger i et gammelt og flott kulturlandskap med utsikt over Limavatnet.

Arkeologi på nye veier er et prosjekt som skal føre til hurtigere realisering av E39 og mer historisk kunnskap om regionen. Prosjektet er et samarbeid mellom mange parter, og omfatter arkeologiske registreringer og utgravinger på land og i vann fra Lyngdal i øst til Ålgård i vest.