Me har ein dag ute i skogen. Her får elevane vera med og laga ulik mat på bålet. Me kuttar, kokar og steiker, og viktigast av alt: me et i lag! I tillegg kan elevane få læra å handtera spikkeknivar og sager!
Trinn: 4.-7.trinn
Kort om opplegget:
- Fysisk aktivitet, kombinert med mat og helse
- Spikkeknivar og sager
- Båltyper
- Trefoten
- Pølselapskaus
- Pannekakeskive
Frå fagfornyinga:
Kroppsøving: Elevane får bruke nærområde og utforske naturen gjennom varierte uteaktivitetar under vekslande årstider. Uteaktivitet og naturferdsel gir grunnlag for naturglede, respekt for naturen og miljømedvit
Mat og helse etter, 4. trinn:
- utnytte lokale matvarer i matlaging…
- lage enkle måltid og bidra til å skape ei triveleg ramme rundt måltid saman med andre
Kroppsøving etter 4. trinn:
- utforske uteaktivitetar og samarbeide med andre under vekslande årstider i nærmiljøet
- øve på trygg og sporlaus ferdsel i naturen
Kroppsøving, etter 7. trinn:
- bruke nærmiljøet og utforske lokale kulturar for friluftsliv
Mat og helse, etter 7. trinn:
- bruke reiskap, grunnleggjande teknikkar og matlagingsmetodar til å lage trygg og berekraftig mat som gir grunnlag for god helse
Varigheit:
2 timar
Gruppestorleik:
Maks 30 elevar
Kan bestillast:
Veke 39-42 og veke 13-16.
Pris:
30 kr per elev
Praktisk informasjon:
Ta med gode og varme klede!