Vårrengjøring langs kysten – strandrydding og frivillighetens år!

22. mai 2022 10.00-15.00
Vistnesveien 148
Gratis
Vil du og familien være med på å gjøre en innsats for nærmiljøet? Barn, foreldre, besteforeldre og naboer – alle kan være med! Denne dagen skjer det mye ved og rundt Vistnestunet.
HVA SKJER?
2022 er frivillighetens år, og Randaberg kommune fyller 100 år. I forbindelse med 100-årsjubileet arrangeres det vandreteater mellom Viste Strandhotell og Vistnestunet (10. og 11. juni). Dagsturhytta (Vistneshyttå) er snart klar til bruk – den ligger mot havet i skogkanten på Viste.
Det er altså mange gode grunner for en utendørs vårrengjøring! Sammen med Jæren friluftsråd vil vi rydde langs kysten fra Viste Strandhotell til Vistnestunet og dagsturhyttetomta (skogen ved Vistnestunet).
HVEM ER MED?
Jæren friluftsråd stiller med søppelsekker, hansker og henting av avfallet.
Randaberg hagelag er på plass på Vistnestunet og har kreative råd om hva ev. «skatter» blant søppelet kan gjenbrukes til. Kanskje finner du en støvel som kan brukes til blomsterpotte?
Randaberg husflidslag (Husfliden) og Randaberg turlag (Stavanger turistforening) er også på Vistnestunet denne dagen. Husfliden har egne barnegrupper og en nylig etablert ungdomsgruppe, og i dag tilbyr de fletting av armbånd (vennskapsbånd).
Randaberg turlag er relativt nystartet og allerede veldig engasjert i kommunen. De vil fungere som «fadder» for Vistneshyttå i tillegg til å arrangere og tilrettelegge for store og små turer i Randaberg. Dette er en super anledning til å bli litt bedre kjent med noen av de fantastiske frivillige i landsbyen vår.
GRATIS BEVERTNING
Vi i kafeen på Vistnestunet byr på kaffe, saft og noe attåt (gratis) – slik det skal være etter dugnad.
HØY, HEST OG KANINER
Det er masse høy i låven som barna kan hoppe i, og hesten Symona kommer med Arvid (tur med hest og kjerre betales direkte til kusken).
Kaninene Bomull og Bruna er klar for besøk og masse kos.