Traktor- og korndag

24. september 2023 12.00-16.00
Vistnesveien 148
Gratis
Årets traktor- og korndag (treskedag) er søndag 24. september! Arrangementet gjøres med en vri siden vi er i full gang med ombygging av låven (hurra!). Kafeen blir å finne midt i tunet, og vi leier inn toalett som plasseres bak låven. Det blir uansett en fin dag, med masse aktivitet.
Gammeltraktorens venner stiller med traktorer og annet med motor – og ikke minst veldig engasjerte folk. I tillegg blir Sør-Rogaland metallsøkerklubb å finne på jordene. Dukker det opp noen gullskatter hos oss? ???✨
Vi tilbyr selvplukk av ganske så kortreist potet! I år heter potetsorten Nansen, og selvplukk foregår ved parkeringsplassen. Det er lurt å ha på seg støvler. ??
Vi har spælsau på jordene, og vi får låne kaniner, og noen fine høner som kalles dvergkochin. ???
Det tilbys mange godsaker i kafeen, også allergivennlige alternativ. Vi anbefaler et besøk til dagsturhytta (Vistneshyttå) når en først er i området. Hva med å ta med noen nysteikte lapper på turen? ☕?
Sør-Rogaland metallsøkerklubb ?✨
Vi får besøk av engasjerte medlemmer i Sør-Rogaland metallsøkerklubb! Det blir aktive søk på jordene ved Vistnestunet. Dette skriver de selv:
Hva skjuler seg i jorda? Metalldetektorister er personer som har som hobby å lete etter metallgjenstander i jorda. De kan finne alt fra knapper, mynter, gullringer og ikke minst en hel haug med søppel! Dessverre kaster mennesker mye søppel på jordene og dette kan komme i fôret til dyrene, og det er farlig. Derfor er det superbra om man også får fjernet søppel, det hjelper bonden. Bli med og se hva de finner. Kanskje får du lete frem funn som kan fortelle oss mer om menneskene som bodde på Vistnestunet?
Hjertelig velkommen!