Kulturminnedagen 2014 i Gjesdal

«Den store reisen – 200 års samfunnsutvikling» – Kulturminnedag i regi av Gjesdal kommune

Gjesdal kommune inviterer til Kulturminnedagen 2014, som legges til et av kommunens flotteste kulturminner – Limagarden. Dagen er 21. september, fra kl. 15 – ca. 17.30. Her blir det fokus på 200 års utvikling innen både politikk, levekår og kunst.

PROGRAM FOR DAGEN:

15.00 Klassisk intimkonsert i låven med sopranen Wibeke Wetaas , fiolinisten Laurens Weinhold og gitaristen Lars Rosvoll. Konserten blir presentert i samarbeid med Norwegian Youth Music Festival (NYMF). Disse tre musikerene i verdensklasse vil, for anledningen, blant annet fremføre musikk av en av våre største komponister gjennom tidende, Edvard Grieg.

15.45 Omvisning på gården med de dyktige formidlerne fra Jærmuseet. Plakatutstillingen ’1814 Det utrolige året’, produsert av Stortinget i samarbeid med historieprofessor Øystein Sørensen. Gjesdal Bygdekvinnelag står for matsalg i tunet.

16.30 Gjesdal historie og aettesogelag avslutter arrangementet med foredrag inne i låven. Ørnulf Tendeland og Rolf Hetland presenterer Den store reisen – 200 års samfunnsutvikling med lokal vri.

Limagarden er et gårdstun med bygninger fra perioden 1800 – 1936 og ligger i et vakkert kulturlandskap med flott utsyn over Limavatnet. Gjesdal kommune vant kulturminnedagsprisen i 2013 og lover et arrangement som er minst like minneverdig i år som i fjor.

Volum nr 3 av Grunnlovsjubileumsprogrammene vil være tilgjengelig under arrangementet. (Volum 1 ble laget i forbindelse med 17. mai, mens volum 2 hører til Den eventyrlige reisen som fant sted på Vegmuseet den 15. juni.)

Arr: Gjesdal kommune kulturavdelingen, NYMF, Jærmuseet, Gjesdal Bygdekvinnelag og Gjesdal historie- og ættesogelag.

Billett er 200,- dersom kjøpt på forhånd og er tilgjengelig i Gjesdal kommune sin nettbutikk eller på Storahuset. Billetten koster 250,- dersom du kjøper på arrangementdagen. Det er et begrenset antall plasser så her gjelder det å være tidlig ute.

For å lette presset på parkeringsplassen setter vi opp buss fra Storahuset opp til Limagarden. Den er inkludert i billettprisen. Det blir mer informasjon om den etterhvert.