Oppgavene til kodeknekkeren 2019

Går du på videregående skole i Rogaland og vil vinne 20.000 kroner til klasse din? Oppgavene for Kodeknekkeren 2019 er nå publisert! Du finner de nedenfor.

På Vitenfabrikken står det gamle pengeskapet fra Øglændfabrikken. Der ligger det 20.000 kroner. Årets kodeknekker er en virkelig kodeknekkeroppgave der klassen må vise kunnskap for å klare oppgaven. Klarer din klasse å knekke koden, er dere med i finalerunden om å åpne safen på Vitenfabrikken og vinne de 20.000 kronene som ligger der!

Klassen skal levere svaret på hver av de seks tipsene, i tillegg til den krypterte koden. De klassene som leverer inn kode og svar, eventuelt flest riktige svar, blir invitert til Vitenfabrikken 15. mars 2019 for å løse de siste oppgavene. Klassen som først har riktig svar på de siste oppgavene klar, vinner pengene.

Konkurranseregler:

  • Matematikk-konkurransen er for klasser i de videregående skoler i Rogaland
  • Vi definerer en klasse som en klasse/gruppe med timeplanfestet undervisning. Er det spørsmål om hvem som kan delta, ta kontakt med kunkurranseansvarlig Marta Vassbø.
  • Klassen må sende inn et samlet svar som hele klassen står bak innen kl. 23.59, 22. februar 2019
  • Enkeltpersoner kan ikke delta i konkurransen, men er selvsagt velkomne til å prøve seg på oppgavene
  • Den eller de klassene som har svart riktig, blir invitert til Vitenfabrikken fredag 15. mars til finalerunden. Her må dere løse flere oppgaver med ulike matematiske utfordringer for å finne koden til safen.
  • Klassene som blir invitert til finalen, må på forhånd peke ut fire repsententanter som skal løse oppgavene for klassen.
  • Den klassen som først leverer svar på oppgavene, får lov til først å prøve sin koderekke på safen. Lykkes de, er de vinnerne. Skulle de ikke lykkes er det neste klasse som får prøve seg.

Årets oppgave

20.000 kroner ligger i en safe, men kombinasjonen til safen har blitt kryptert. Last ned årets oppgave: Kodeknekkeren 2019 oppgaver

Svarskjema

Svarskjema via denne lenken må benyttes.

Spørsmål?

Konkurranseansvarlig er Marta Vassbø. E-post: mva@jaermuseet.no / telefon 934 02 370

 

Oppgavene er laget av Mike Naylor, «mathematical Artist, Teacher, Researcher».

Økonomiske midler til pengepremien er gitt av J. Øglænd Utdanningsfond.