Oppgavene til kodeknekkeren 2019

Går du på videregående skole i Rogaland og vil vinne 20.000 kroner til klasse din? Oppgavene for Kodeknekkeren 2019 er nå publisert! Du finner de nedenfor.

Klarer du løse koden som trengs for å åpne safen? Bli med i Kodeknekkeren 2019!

På Vitenfabrikken står det gamle pengeskapet fra Øglændfabrikken. Der ligger det 20.000 kroner. Årets kodeknekker er en virkelig kodeknekkeroppgave der klassen må vise kunnskap for å klare oppgaven. Klarer din klasse å knekke koden, er dere med i finalerunden om å åpne safen på Vitenfabrikken og vinne de 20.000 kronene som ligger der!

Klassen skal levere svaret på hver av de seks tipsene, i tillegg til den krypterte koden. De klassene som leverer inn kode og svar, eventuelt flest riktige svar, blir invitert til Vitenfabrikken 15. mars 2019 for å løse de siste oppgavene. Klassen som først har riktig svar på de siste oppgavene klar, vinner pengene.

Konkurranseregler:

  • Matematikk-konkurransen er for klasser i de videregående skoler i Rogaland
  • Vi definerer en klasse som en klasse/gruppe med timeplanfestet undervisning. Er det spørsmål om hvem som kan delta, ta kontakt med kunkurranseansvarlig Marta Vassbø.
  • Klassen må sende inn et samlet svar som hele klassen står bak innen kl. 23.59, 22. februar 2019
  • Enkeltpersoner kan ikke delta i konkurransen, men er selvsagt velkomne til å prøve seg på oppgavene
  • Den eller de klassene som har svart riktig, blir invitert til Vitenfabrikken fredag 15. mars til finalerunden. Her må dere løse flere oppgaver med ulike matematiske utfordringer for å finne koden til safen.
  • Klassene som blir invitert til finalen, må på forhånd peke ut fire repsententanter som skal løse oppgavene for klassen.
  • Den klassen som først leverer svar på oppgavene, får lov til først å prøve sin koderekke på safen. Lykkes de, er de vinnerne. Skulle de ikke lykkes er det neste klasse som får prøve seg.

Årets oppgave

20.000 kroner ligger i en safe, men kombinasjonen til safen har blitt kryptert. Last ned årets oppgave: Kodeknekkeren 2019 oppgaver

Svarskjema

Svarskjema via denne lenken må benyttes.

Spørsmål?

Konkurranseansvarlig er Marta Vassbø. E-post: mva@jaermuseet.no / telefon 934 02 370

 

Oppgavene er laget av Mike Naylor, «mathematical Artist, Teacher, Researcher».

Økonomiske midler til pengepremien er gitt av J. Øglænd Utdanningsfond.