Kodeklubben er en klubb for barn mellom 8 og 14 år, som vil bli bedre kjent med århundrets språk; datamaskinens språk! Klubben møtes annenhver tirsdag på Vitenfabrikken og det er oppstart to ganger i året, et på våren og et på høsten.

Hva er koding?

Har du noen gang spilt et spill? Når du trykker pilen til venstre og figuren da beveger seg til venstre, da er det koding som har gjort bevegelsen mulig.

Koding kan være nokså vanskelig, derfor finnes det forskjellige nivåer å leke med:

Scratch er et kodespråk hvor du bruker fargerike brikker med kommandoer og artige figurer kan man få sette dem sammen og se hvordan koding brukes. Du kan få en katt til å jage datamusen, sende opp en rakett og mange, mange andre ting med Scratch.

Python er neste steget i koding, her må folk skrive kommandoene selv, men har mye mer albuerom for hva som er mulig å lage. Ved hjelp av kommandoer du skriver kan du få datamaskinen til å regne ut mattestykker, tegne og en hel masse andre ting.

Hvem er Kodeklubben for?

Kodeklubben på Vitenfabrikken er et tilbud til jenter og gutter på 8-16 år, som er interessert i år lære datamaskinens språk.

Kurstilbud

  • Scratch 1
  • Scratch 2
  • Python 1
  • Python 2

Vi tilbyr 2 ulike nivåer innen både Scratch og Python og vi tilbyr ulike andre relevante aktiviteter som å skille gamle datamaskiner fra hverandre, besøke planetariets serverrom mm.

Har du aldri kodet før så starter du på Scratch begynnerkurs (Scratch 1).

Python er bare for de som har deltatt på Scratch-kurs tidligere. For de som har deltatt på Python-kurs tidligere tilbyr vi nå et Python 2 kurs.

Foresatte

Foresatte er hjertelig velkommen til å være tilstede på kodeklubben sammen med deres barn og til å hjelpe til.

Hvem er vi?

Veilederne på Kodeklubben er frivillige voksne og som har det til felles at vi liker datamaskiner og det man kan få dem til å gjøre. Vi liker også å lære andre om koding.

Vite mer?

Kodeklubben har sin egen blogg der du kan få oppdatert informasjon om hva klubben holder på med. Bloggen finner du her.

Spørsmål

Hvis du har spørsmål, så kan du ta kontakt med Vitenfabrikkens kontaktperson pr. e-post: Hanne Madsen, skole.vitenfabrikken@jaermuseet.no