Eksperimenter med oss i høst!

Er du nysgjerrig?

Liker du å ha forskerbriller på?

Da er onsdagskveldene på Vitenfabrikken noe for deg! Her kan du møte andre unge som undrer seg over hvordan verden henger sammen. Vi tar på forskerbrillene, gjør ulike eksperiment og utforsker utstillingene våre på en ny måte. Tilbudet er tilpasset aldersgruppen fra 10 år og oppover. Grupper avtales på e-post. Eksperiment vil foregå hver onsdag kl. 18:00 – 19:30.

Denne høsten i vil utforske ulike tema som kjemi, matematikk, biologi, astronomi og teknologi. Det kreves ingen forkunnskaper og det koster ingenting ekstra utover vanlig inngangsbillett. Frikort fra skole kan benyttes. Årskort kan anbefales hvis en ønsker å komme mer en 3 ganger Kom gjerne med resten av familien på eksperimentkvelden. Kjøp årskort her. Årskortet kan benyttes av familien på alle Jærmuseets anlegg i ett år.

Tema denne høsten:

14. okt.: Biologi – Vi ekstraherer DNA.

21. okt.: Biologi – Dissekrering av øyne, prøver å se gjennom linsene.

28. okt.: Kjemi- Syrer og baser. Indikatorer, BTB vann, smake på sitron, laksmuspapir.

4. nov.: Fysikk – Leke med tørris og flytende nitrogen

11. nov.: Musikk og matematikk – Prøve å programmere sanger og etterpå koble til Tesla-coilen!

18. nov.: Astronomi – Opplegg i planetariet

25. nov.: Biologi – Dissikrering av fisk og hjerte lungeslag.

2. des.: Julekjemi – Lage badebomber med lukter som kan gis i julegave

UngdomsMakerpace

Ungdomsmakerspace er for deg fra 13 år og oppover, se facebooksiden «MakerSpace Vitenfabrikken» for informasjon.

UngdomsMakerspace er en møteplass og verksted for alle som liker å lage ting. Vi har 3D-printere, vinylkuttere, CNC fres, diverse sysmaskiner og mye annet utsty og det er alltid veiledere til stede som kan vise og forklare hvordan ting virker. UngdomsMakerspace er gratis, men en må betale for eventuelt materiale som benyttes.

Feire bursdag?

Hver onsdag har vi temabursdager. Du kan velge mellom detektiv, slim og astronomi. For mer informasjon og bestilling, besøk www.vitenfabrikken.no/bursdag.