doUmind til topps i First Lego League

Den regionale finalen for Sør-Rogaland i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurransen for barn, First Lego League, gikk av stabelen på Vitenfabrikken lørdag 13. november. Etter tre innledende runder med robotkamper, presentasjon av teknologi, kjerneverdi og prosjekt, samt noen utrolig spennende finalerunder i robotkjøring, var det klart at laget fra Austrått teknolab, doUmind, gikk helt til topps. Sponsorsjef i Equinor, Cathrine Instebø, kunne overreke den gjeve Championprisen til lykkelige vinnere.

I tillegg ble det delt ut følgende priser:

Robotkonkurransen, 1. plass: doUmind

Robotkonkurransen 2. plass: Engelsvoll KidsÅ

Prosjektprisen 1. plass: Sola Connect

Prosjektprsien 2. plass: Sola delivery

Prosjektprisen 3. plass: Storevarden Champions

Teknologiprisen 1. plass: doUmind

Teknologiprisen 2. plass: Storevarden Adventures

Teknologiprisen 3. plass: Goa Invincebeles

Veilederprisen: Kitty Farifteh, Goa skole

Kjerneverdiprisen: Øyboerne

Nærmere 300 deltakere fant fremtidens transportløsninger

21 lag med nærmere 300 barn, fra Egersund i sør til Kvitsøy i nord, deltok i den regionale finalen. Konkurransen var heldigital i fjor, og derfor var det ekstra mange spente barn i år – flere deltok for første gang. Og mange uttrykte stor glede av å endelig konkurrere fysisk igjen.

Lagene har i åtte uker jobbet med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering av sitt prosjekt. Årets oppdrag var Cargo Connect. Etterhvert som det stilles stadig flere krav til transportsystemene, vil vi fortsette å møte utfordringer med mindre vi finner nye måter, eller forbedrer eksisterende måter, å transportere produkter fra sted til sted på. Alle lagene definerte et problem med årets tema, og kom med innovative løsninger for sitt problem. Deltakerne hadde gjort grundige undersøkelser, og imponerte dommerne med kreativitet, smarte løsninger og godt samarbeid.

Skandinavisk finale

doUmind skal nå representere Sør-Rogaland i den Skandinaviske finalen. Den går av stabelen 12. mars 2022 i Ålesund. Vi ønsker doUmind lykke til!

Flere foto fra dagen og de andre lagene kommer!