27. april - 30. juli
Storgata 28, 4307 Sandnes
Ny utstilling i Vitenfabrikkens nyrenoverte lokaler

Den internasjonalt anerkjente Paris-baserte kunstneren Pia Myrvold, viser utstillingen «Art Avatar» på Vitenafabrikken fra 29. april og ut juli.

ART AVATAR er en interaktiv utstilling hvor besøkende tas med inn i grenselandet mellom skulptur, maleri og virtuell virkelighet (VR). Utstillingen åpnet første gang i Centre Pompidou i Paris høsten 2014, og hadde mer enn 8000 besøkende i løpet av de tre månedene utstillingen var åpen.

Idèen om skulpturer og malerier som animerte former har vekket oppsikt, og Pia MYrvoLDS verker har siden blitt invitert – og vist – i viktige gallerier og museer verden rundt: Beijing, Shanghai, New York, Los Angeles, Miamo, Toronto, Quatar, Berlin og Venezia. Og nå er tiden kommet for Vitenfabrikken i Sandnes!

ART AVATAR i Paris hadde gleden av å ha Vitenfabrikken som medprodusent, og nå skal Vitenfabrikken i samarbeid med Pia MyrvoLD endelig få anledning til å presentere en svært spennende, interakiv utstilling hvor publikum kan være med å eksperimentere med form, bevegelse og lek.

Pia MyrvoLD inviterer publikum på Vitenfabrikken til å leke og utforske samtidig som de opplever flere av hennes hovedverk fra de siste ti årene – som faktisk vises for første gang i denne delen av landet.

Art Avatar vises på Vitenfabrikken ut juli 2017, og står i nyrenoverte lokaler i tredje etasje. Den glir rett inn i Vitenfabrikken sitt mål om å formidle kunst, teknologi og vitenskap der barn og unge er hovedmålgruppen.

Utstillingen er tilgjengelig for publikum fra og med lørdag 29. april kl. 11.00. Utstillingen vil ellers være tilgjengelig i Vitenfabrikken sine åpningstider, eller omvisninger kan bookes på forespørsel utenom åpningstid til bedrift.vitenfabrikken@jaermuseet.no

Det er gitt økonomisk støtte til utstillingen av Sandnes Sparebank.