Stort sommerprogram!

20. juni - 16. august
Storgata 28, 4307 Sandnes

Det er fantastisk å ønske velkommen tilbake til Vitenfabrikken med et spennende sommerprogram.

På grunn av koronasituasjonen vil det være noe redusert tilbud. Blant annet så kan vi ha et maksimum antall besøkende om gangen, så det kan skje at det er fullt. Er det fullt hus så gjelder regelen – en ut, en inn.

Les alt om smittevernstiltak her.

Merk endrede åpningstider!

AKTIVITETER HELE SOMMEREN!

Bli med på gøyale, interessante og lærerike ting.

Endringer i programmet kan forekomme.

Utstillinger:

• Lyd av leire. Se vår nye utstilling , i 1. etasje.
  • Sandnes en grønn by? Er du fra Sandnes?  Nå ønsker Byantikvaren din hjelp til å kvalitetssikre historien til 14 områder i Sandnes.
  • «Øglænd i 150»- Sandnes stolte industrihistorie , i 2. og 3. etasje.
  • Vårt eget matematikkloft i 4. etasje. NYHET! Her kan de store og de sterke prøve sykkel med firkanthjul!
  • Planetariet: mange visninger hver dag.
  • Fysikkshow i auditoriet hver dag.
  • Tesla demonstrasjon i 2. etasje.
  • Aktiviteter: famileverksted som kjemi-i-lag, Newtonbil , Triksetralla, artige sykler ++.
  • Dominobanen: på galleriet i 3. etasje.

Uteopplevelser

• Lommepark med blomster og insektshotel. Smak på urter og bær!
  • Planetstien i Sandvedparken. Gå eller sykle. Du finner aktivitetshefte og kart i resepsjonen.
  • Kafe Hjerneføde har en flott terrasse der du kan nyte deilig mat fra kaféen.

Noen av våre aktiviteter er væravhengige. Hvis solen skinner, da kan du se i solteleskopet på observasjonsterrassen. Det er også mulighet for kjempesåpebobler!

Kafé Hjerneføde og Vitenbutikken.

Kafe og butikk finner du i første etasje. Du trenger ikke løse billett til Vitenfabrikken for å besøke vår kafe og butikk.

Kafe hjerneføde tilbyr enkel, sunn og god kafémat som ferdigsmurte retter, varme retter, salater, hjemmelagde kaker, is og lapper.  Kafeen har tilgjengelige uteområde for sine gjester. Skoleklasser og barnehager kan også spise matpakken sin i kafeen i tilvist område.

Vitenbutikken er verdt et besøk i seg selv. Her finner du inne- og uteaktiviteter, spill, gaver, plakater, bøker, læreverktøy, rare dingser, modeller av finurlige oppfinnelser og andre fantasifulle saker. Her finner du også massevis av idéer om du skal i bursdag eller ønsker aktiviteter til tog, bil eller fergeturen eller til å ha med på hytta!

Velkommen innom!

Se uke programmene under:

Uke 25: 20.-21 juni

Uke 26: 23.-28 juni.