Sommerprogrammet på Vitenfabrikken!

19. juni - 15. august
Storgata 28, 4307 Sandnes

Nå er sommeren her og Vitenfabrikken er fylt opp med opplevelser i fire etasjer!

Her er det gøy – uansett vær. Vitenfabrikken er sommeråpent alle dager bortsett fra mandag i hele sommer!

Vi tar smittevern på alvor, les mer her.

Vi anbefaler å bestille billett på forhånd.  Det gjør du her

AKTIVITETER HELE SOMMEREN!

Bli med på gøyale, interessante og lærerike ting å gjøre.

• «Lyd av leir» – lær om historien om leire
  • Månevandring – dine bevegelser gir liv til astronauten på månen
  • «Øglænd i 150» – Sandnes stolte industrihistorie over to etasjer
  • Abelloftet – Vårt eget matematikkloft.
  • Planetariet – velg film eller visning.
  • Fysikkshow – hver dag
  • Tesla coil – demonstrasjon
  • Rakettverksted! Lag papirraketter som skytes ut med armbrøst eller trykkluft
  • Prøv artige sykler
  • Dominobanen Bygg flotte dominobaner
  • NYHET! Pottemakerverksted med pottemaker Ruth Simonsen! 24. juni, 6.-7. juli kl 12-14, varighet 30 min, billetter i resepsjonen
  • Observasjonsterrassen. Spennende solaktiviteter når solen skinner
  • Lommepark – med blomster og insektshotel. Smak på urter og bær
  • Planetstien – Gå eller sykle fra Vitenfabrikken og gjennom Sandvedparken. Aktivitetshefte og kart får du i resepsjonen

KAFÉ HJERNEFØDE

Kombiner gjerne besøket etter en tur i byen med  mat eller lunsj på i vår kafe.

I første etasje finner du Kafe Hjerneføde som metter store og små besøkende.  Ingen inngangs billett hvis en kun ønsker kafebesøk

Kafeen har tilgjengelige utebord for sine gjester. Skoleklasser og barnehager kan også spise matpakken sin i kafeen i tilvist område..

Vi tilbyr enkel sunn og god kafémat som ferdigsmurte retter, varme retter, salater, hjemmelagde kaker, is og lapper.

VITENBUTIKKEN

Vår spennende butikk er verdt et besøk i seg selv, men også dersom du er på jakt etter annerledes leker eller en gøyal gave. Her finner du inne- og uteaktiviteter, spill, gaver, plakater, bøker, læreverktøy, rare dingser, modeller av finurlige oppfinnelser og andre fantasifulle saker.

Her finner du også massevis av idéer om du skal i bursdag, lage julekalender, trenger noe å holde på med når du sitter på toget, er på hytta, skal på fergetur eller er på bilferie!

• Også åpen søndager! Butikken er alltid* åpen i vitensenterets åpningstider.
  • Du trenger ikke løse billett for å besøke butikken vår.

SOMMERPASS FOR JÆRMUSEET

• Besøk Jærmuseet sine syv sommeråpne anlegg. Når du har vært på fire av de, får du en premie. Husk å få stempel i kortet ditt!  Har du ikke kort?  Spør i resepsjonen.

ANDRE TING Å GJØRE I SANDNES

Her finner du mange kjekke aktiviteter i Sandnes kommune som passer for alle aldre: link

Hva kan du gjøre i Sandnes Sentrum uten om å gå på Vitenfabrikken?  Bruke denne linken

Sandnes kulturhus har et kjekt program, les om det her.

Åpningstider på Vitenfabrikken

Mandag stengt

Tirsdag-søndag kl. 11-17. Kaféen stenger 30 minutt før.