23. juni - 19. august
Storgata 28, 4307 Sandnes

Nå er sommeren her og Vitenfabrikken er fylt opp med opplevelser i tre etasjer!

Her er det gøy – uansett vær. Vi lover et variert og lekent aktivitetsprogram for hele familien i sommer.

Utforsk tema som astronomi, energi, naturvitenskap og regional industrihistorie.

Velkommen til utstillingen «Øglænd i 150»

Den store nyheten på Vitenfabrikken er utstillingen «Øglænd i 150».

Husker du din første sykkel? Var det en apache? En BMX? Eller kanskje en kombi?

I andre og tredje etasje får du nå et gjensyn med de populære DBS-syklene, alle produsert i Sandnes. Flotte, skinnende Tempoer er det også utstilt – du kan til og med prøvekjøre en Tempo gjennom gatene i Sandnes og kjenne vinden blåse i håret!

I tidsspeilet kan du kle deg opp i 60-, 70-, og 80-tallsklær, du kan prøve telefonsentralen til Øglænd og lage ditt eget utstillingsvindu. I denne utstillingen er det masse å se og gjøre, både for store og små.

Hver onsdag kl. 13 og søndag kl. 14 er det omvising i Øglænd i 150 med tre av de som kjenner Øglænd sin historie best: Beate Øglænd, Torbjørg Sægrov og Jan Erik Holmen. Omvising er inkludert i inngangsbilletten.

Dette skjer hver dag hele sommeren

• Prøv artige sykler
  • Energishow hver formiddag
  • Fysikkshow med høy(t)trykk hver ettermiddag
  • Stjernevisninger i vårt fantastiske planetarium
  • Varierte publikumsverksteder: 3D-printing, lage ditt eget sykkelkort, lag din egen button, monter sykkelklokker, kjør Bee-Bot – den lille programmerbare bien
  • Utstillingene i alle våre etasjer er åpne
  • Besøk vår spennende butikk, som har kjekke ting for både utforsking inne og ute.
  • Mat og drikke på kafe Hjerneføde – prøv vår sykkelpasta!

Uteopplevelser

• Observasjonsterrassen. Spennende solaktiviteter når solen skinner
  • Lommepark med blomster og insektshotel. Smak på urter og bær
  • Planetstien. Gå eller sykle fra Vitenfabrikken og gjennom Sandvedparken, aktivitetshefte og kart får du i resepsjonen

Sommerpass for Jærmuseet

• Besøk Jærmuseet sine syv sommeråpne anlegg. Når du har vært på fire av de, får du en premie. Husk å få stempel i kortet ditt!  Har du ikke kort?  Spør i resepsjonen.

Åpningstider på Vitenfabrikken

Tirsdag-fredag kl. 10-16