20. oktober - 21. oktober
Storgata 28, 4307 Sandnes Gratis
Inngang og alle aktiviteter gratis – takket være vårt samarbeid med Equinor Morgendagens Helter.

Helgen 20. – 21 oktober er det koding og brettspill i fokus på Vitenfabrikken. Her slår vi fremtidens teknologi sammen med de gode, gamle brettspillene og inviterer til Barnas Kode- og brettspillfesival. Kom og bli kjent med koding og se hvor gøy det er! Denne helgen er inngang og alle aktiviteter gratis – takket være vårt samarbeid med Equinor Morgendagens Helter.

Gjennom hele dagen kan du delta på verksted med koding og programmering, du kan spille brettspill og kanskje mor eller far får et gjensyn med sin favoritt fra da de var små? I tillegg er det fullt av andre, gøyale vitensenteraktiviteter på huset.

Koding og programmering for de minste

Barn fra fire år og oppover får lære koding på en leken måte, og skal styre en bie i en løype barna selv lager. Dette er tilgjengelig hele dagen.

Koding og programmering for hele familien

Det vil være verksted med Micro:Bit som hele familien kan melde seg på. Her skal familien jobbe sammen, kode og designe sitt eget spill. Her er det begrenset med antall, og billetter får du ved ankomst.

MakerSpace

Inne på MakerSpace får du se hvor mye en kan lage ved hjelp av 3D-printere, laserskjærere, digitale symaskiner og annet kjekt utstyr.

Brettspill
Analog Spillklubb er på besøk og har med seg Norges største samling av ferdighetsspilll – spill som en kan spille sammen, hele familien. Her møter du de klassiske Stigaspillene (hockey, fotball) og veteraner som kurong, men også en de nye spill som du kanskje aldri har prøvd før. Pucket, Crokinole, Carrom og flere! Med over 50 spill, skal det være noe for enhver smak!

Brettspillutstilling
Gjennom hele uken har flere hundre ungdomsskole- og videregående elever deltatt på workshops på Vitenfabrikken. Her har de jobbet i grupper og designet sine egne spill. Disse spillene blir stilt ut under Kode- og brettspillfestivalen.

 Ellers kan du få med deg:

  • FysikkShow med Høy(t)trykk
  • Tesla-Coil demonstrasjon
  • Stjernevisninger i Planetariet
  • LEGO i Grønn Lab

Åpen kafè og butikk hele helgen. Velkommen!