Det er ti år siden første gang kunst- og kulturprosjektet On the Edge ble gjennomført på fyrene langs Rogalandskysten som et av hovedprosjektene i Stavanger2008, det europeiske kulturhovedstadsåret.

Dette markeres med et nytt kunstprosjekt med temaet «I balanse med». Verden er i ubalanse. Naturen er i ubalanse, mennesket er i ubalanse og teknologien skaper framtidshåp, men òg uro. Vi blir utfordret på flere hold om å finne balansen. Ti norske og internasjonale kunstnere inntar syv fyrstasjoner og ett museum for å utfordre oss med sine tilnærminger knyttet til begrepet balanse.

Gjennom året vil det bli gjennomført flere arrangement på fyrstasjonene og museet. 17. juni er det utstillingsåpning på Tungenes fyr. Her stiller kunstneren og musikeren Yiannis Kranidiotis ut installasjonen «Pharos». Kranidiotis er bosatt i Athen, og hans arbeider utforsker forholdet mellom vitenskap og kunst. Med bruk av lys og lyd skapes rom og opplevelser der begge sameksisterer og samhandler.Dette blir også en markering av at sommersesongen på Tungenes er i gang, med åpent hver dag i to måneder framover.

Her kan du laste ned programmet for hele On the Edge 2018.

On the Edge er et samarbeid mellom sju fyr og et museum i Rogaland. Årets utstilling, I BALANSE MED, består av prosjekt av følgende kunstnere: Daniela Schönbächler, CH (Eigerøy fyr), Else Karin Tysse Bysheim (Kvassheim fyr), Serina Erfjord/Magnus Oledal og Bente Sommerfeldt-Colberg (Obrestad fyr), Ingeborg Elieson (Feistein fyr/Friluftshuset på Orre), Yiannis Kranidiotis, GR (Tungenes fyr), Päivi Laakso (Kvitsøy fyr), Kristen Rønnevik (Utsira fyr) og Gisle Harr (Stavanger maritime museum).