16. april 20.00-21.30
Tungenesveien 217 290,-

Det er en glede å kunne presenterer Gjertruds Sigøynerorkester og Elias Akselsen på Tungenes fyr!

Gjertruds sigøynerorkester er kjent som et fyrverkeri av et live-band. Det spellemannsprisvinnende orkesteret har fordypa seg i sigøynermusikk i over 30 år. Gjertruds Sigøynerorkester har siden 1989 spesialisert seg på østeuropeisk sigøyner­musikk fra Russland, Romania og framfor alt Ungarn. Gruppa har tilegnet seg musikken i direkte møte og samarbeid med musikere i Budapest, og samarbeider fast med Ernest Bangó, en av Ungarns fremste cimbalister. De har turnert over store deler av Norge og Ungarn, deltatt på festivaler i inn- og utland og utgitt sju cd-er. Gruppa mottar ensemble­støtte fra Norsk kulturråd.

Elias Akslelsen er en norsk sanger og musiker med bakgrunn fra de reisende. Med sin spesielle stemme og utstråling er han den fremste representanten for romanifolkets musikk i Norge, som for alvor kom frem i lyset mot slutten av 1990-årene

Sammen med familien ble han utsatt for forfølgelse av myndigheter og kirken. Som tenåring dro han derfor til Sverige, der han vandret store deler av 1960 og 70-årene. Her samarbeidet han bl.a. med trubadurene Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström.
Elias vendte imidlertid tilbake til Norge og startet en omfattende tradisjonsformidling, bl.a. med kritikerroste plateinnspillinger.

Billetter finner du her.

Torsdag på Tungenes er et samarbeid mellom Jærmuseet og Randaberg kommune.

Dørene åpner kl. 19.30. Servering.
Fyret ligger i Randaberg, kun 15 minutters kjøretur fra Stavanger.