Endelig var dagen her. Lørdag 25. mai fikk publikum omsider en meget sjelden mulighet til å se den store kjøretøysamlingen til Rogaland Krigshistoriske Museum.

Gjemt utenfor allmenn beskuelse skjuler Rogaland Krigshistoriske Museum en stor skatt. Det unike krigsmuseet har en av Norges største, om ikke den aller største, samlingen tyngre militærkjøretøy og kanoner utenfor forsvarets eierskap. Lørdag 25. mai skulle samlingen omsider få sin plass i lyset, bokstavlig talt.

Til tross for at forberedelsene hadde pågått til over midnatt dagen før arrangementet, var de samme ildsjelene fra museets venneforening på plass igjen før klokken syv arrangementsdagen. Det ene etter det andre kjøretøyet ble fyrt opp og plassert utenfor museets lagerhall. Utkjøringen av panserkjøretøy, lastebiler og kanoner stoppet ikke før hele ni kjøretøy og kanoner stod utstilt i sine rett omgivelser. Utover disse hadde publikum tilgang til størstedelen av museets samling der den stod i den åpne lagerhallen.

I det fine vårværet strømmet det på med gjester gjennom hele dagen. Det var ikke få av de nærpå 400 besøkende som uttrykte stor overraskelse over det de fikk se på museet denne dagen. At det fantes en slik samling i nærområdet var tydeligvis helt ukjent for mange!

Når Rogaland Krigshistoriske Museum frakter is fra A til B er det virkelig alvor!