Vinterferien på Jærmuseet

Frå 12. februar – 18. februar er det vinterferie for alle skulane i Rogaland og andre stader i landet. Skal du halda deg på Jæren, eller får besøk som du gjerne vil ta med ut på noko gildt, har Jærmuseet fleire tilbod å velga mellom:

Vitenfabrikken

På Vitenfabrikken vil det kvar dag vera ulike show, aktiviteter og eksperiment som gjestene kan vera med på. Det nye showet, «Fysikkshow med høytrykk» engasjerar både store og små. I publikumsverkstaden vert det beebots, laging av buttons og drodloboter, i planetariet er det fleire stjernevisningar og planetsurfingar og i Grønn Lab er det massevis av lego. UngdomsMakerspace for ungdom mellom 13 og 20 år er òg opent med kurs og drop-inn prosjekt. Les meir om vinterferien på Vitenfabrikken.

Vitengarden

Årets vinterferietema på Vitengarden er hagefuglane. Her kan du læra meir om kva fuglar som er i hagen, blir med og lag mat og fuglekassar til dei. Det er òg fuglequiz – og me vert betre kjent med årets fugl som er Tjelden. Les meir om vinterferien på Vitengarden.

Garborgsenteret

Garborgsenteret har program heile vinterferien saman med Time bibliotek, som er lokalisert i same bygget. Eventyrstund, kl. 11 og humortime kl. 12. Les meir om vinterferien på Garborgsenteret.

Tungenes fyr

Tungenes fyr har opent på sundagar. Området rundt eignar seg godt som eit turmål, med eit besøk innom fyret og ei velfortent kake i kafèen etterpå.